4

BIORGANE Olej z ziaren Opuncji Figowej Bio

Dodany: 5 sierpnia 2010 - Dodany przez: Kasia

Ocena ogólna 5.0

Twoja ocena
Kliknij na gwiazdkę aby dodać ocenę.
+ Dodaj swoją opinię

Kaktus, Figa Barbarie (Opuntia Fica Indica) pochodzi rodem z Maksyku. Jest to święta, aztecka roślina. Ten olbrzymi kaktus, który rośnie w ciepłym klimacie należy do nielicznych roślin, które zachowując swoją barwę i wodę, są zdolne oprzeć się największemu słońcu, które spala wszystko. Jest to ich prawdziwy sekret. Uzdrowiciele pustynni używają go od dawien aby leczyć oparzenia i zmniejszać blizny. Zbiory Fig Barbarie odbywają się tylko przez kilka dni w roku, na początku jesieni. Owoc Opuncji Figowej jest całkowicie jadany i zawiera wiele drogocennych właściwości takich jak: antyoxydanty, aminokwasy, witaminy i pierwiastki śladowe. Olej z Figi Barbarie jest najskuteczniejszym, naturalnym, roślinnym preparatem przeciwzmarszczkowym jaki znamy. Nie tylko regeneruje skórę, ale ochrania ją, odżywia, wygładza i uelastycznia. Dzięki właściwościom przeciwzmarszczkowym odmładza ją. Ostatnie badania udowodniły, że ten kaktus pobłogoslawiony przez Boga dzięki rzadkim składnikom i 13 pierwiastkom śladowym jest jedną z najbardziej interesujących roślin chroniących i regenerujących skórę.

Eksperci od botaniki twierdzą, że faktyczna hodowla tego kaktusa sięga 5000 lat. Kaktus, Opuncja Figowa pochodzi z basenu Morza Śródziemnego. Pozyskiwany z niego olej (z nasion, pierwsze tłoczenie na zimno) jest bogaty w kwasy tłuszczowe, dzięki którym olej ten ma niezwykłe właściwości. Te kwasy to Tocopherols i Sterols. Zawiera 75% nienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT 1085mg/kg Tocopherols, którego 10% to Alpha i więcej niż 6% Steroles Delta bardzo rzadko spotykane w olejach roślinnych. Kwasy te nadaja mu właściwości przeciwzmarszczkowe, regenerujące, odżywcze i ochronne. Ponadto wchłania się bardzo szybko co dodatkowo wpływa na jego korzyść. Olej z nasion Opuncji Figowej jest używany od dawna drogą tradycji jako środek przeciwzmarszczkowy (twarz, szyja, piersi). Dodawany jako składnik do kremów, szamponów czy balsamów. Przenika szybko zostawiając skórę w komforcie nawilżenia, odżywienia. Bogaty w niezbędne składniki przedłużające młodość. Odpowiedni dla skóry nawet najbardziej wrażliwej. Jego koszt jest wysoki, ze względu na małą ilość oleju zawartych w nasionach -ponieżj 5%. INCI: Opuntia Fica Indica Bio 100% naturalny certyfikat ECOCERT.
 

Opinie (0)

 
Skomentuj

UWAGA: Komentarze łamiące regulamin (obraźliwe, oczerniające, podające nieprawdziwe informacje, podszywające się za administratora OW, z jednego IP pod różnymi nickami itp.) będą usuwane, a IP takich osób blokowane na zawsze.




Ostatnie opinie o innych pretendentach w rankingu Najlepsze Oleje Roślinne
  • Veronika, 16 sierpnia 2010

    Opinia o SWAZI SECRETS Olej Marula 50ml

    hello, my name is Veronika, and I´m interested in the Marula oil, where is it possible to ...

Nie wiesz jaki produkt jest najlepszy? Odszukaj kategorię i ranking lub wpisz w wyszukiwarkę co Cię interesuje.
Sprawdź jego pozycję w rankingu lub zaproponuj własny i poproś znajomych o ich opinie, aby Twój wybór był w 100% trafny.
Oceniaj, recenzuj produkty i rankingi wraz ze znajomymi! Pomóż innym podjąć decyzję.
Do góry