6

AFRICAN EARTH Olej Kigelia Ultimate Hydration Oil 30ml

Dodany: 28 sierpnia 2010 - Dodany przez: Marysia

Ocena ogólna 4.9

Twoja ocena
Kliknij na gwiazdkę aby dodać ocenę.
+ Dodaj swoją opinię

Ultimate Hydration jest lekkim olejem, który nie zatyka porów, nie powoduje wyprysków. Ma taka samą strukturę chemiczną jak inne oleje roślinne. Odmłodzający, o niezwykłym, innowacyjnym połączeniu czystych olejów roślinnych, które z łatwością wchłaniają się w skórę. Idealnie nadaje się do wszystkich rodzajów skóry, do codziennego użytku. Może być stosowany pod krem na noc. INCI: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Linoleic Acid, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil, Centella Asiatica Extract, Aloe Ferox Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopherol, Linolenic Acid, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Beta-Carotene and Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.

Składniki: Olej z pestek Winogron (Vitis Vinifera) zawiera dużą ilość kwasu Linolenowego co czyni go doskonałym czynnikiem nawilżającym. Posiada łagodną konsystencję, jest bezwonny i łatwo się wchłania. Łagodnie ściąga skórę i poprawia jej barwę. Zawiera związek o nazwie Proantyhocyanidin, który jest przeciwutleniaczem, pomaga chronić skórę przeciwko złemu wpływowi wolnych rodników. Vitis Vinifera ma wysoką zawartość witamin E, C i beta-karotenu. Potężny antyoxydant! Regeneruje skórę. Pomaga utrzymać jej elastyczność poprzez zwiększenie produkcji Kolagenu i Elastyny. Jojoba (Simmondsia Chinensis) charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną ze skórą, dzieki temu łatwo się wchłania. Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę i włosy. Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej. Jojoba pomaga w leczeniu zapaleń skóry, np. łuszczycy. Pomaga przy leczeniu trądziku. Zawiera kwas Mirystynowy, skuteczny na zapalenie stawów oraz reumatyzm. Soja (Glycine Soja Soybean Oil) zawiera dużą ilość Flawonoidów, Lecytyny, Steroliny i Witaminy E. Ze względu na zawartość kwasów tłuszczowych, olej Sojowy może być wykorzystywany w kosmetyce jako emolient lub jako naturalne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych odbudowujących naturalną barierę ochronną skóry. W oleju Sojowym w największej ilości występuje kwas Linolowy, który przywraca skórze poziom właściwego nawilżenia. Jest również znany jako przeciwutleniacz dzięki zawartości witaminy E. Coraz chętniej używany jest do masażu. Jest bardzo lekki, niekleisty, łatwo wchłania się przez skórę. Zawiera przeciwutleniacz witaminę E. Mieszany z mniej trwałymi olejami wydłuża ich okres trwałości. Linoleic Acid/ Kwas Linolowy wykazuje silne działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające) tzn. może wiązać i neutralizować "wolne rodniki" - wzmacnia system odpornościowy - zwiększa siły obronne organizmu. Kwas Linolowy poprawia transport składników odżywczych przez błony komórkowe, co wpływa na przyśpieszenie regeneracji komorek. Wpływa na ładny wygląd skóry, nawilża i uelastycznia ją oraz likwiduje efekt pomarańczowej skórki zwanej "cellulitem. Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Olej słonecznikowy - otrzymywany z nasion słonecznika poprzez wytłaczanie na zimno. Zawiera kwas Linolowy(63%), woski, Fosfolipidy(Lecytyna), Karoteny, witaminę E. Wzmacnia bariery naskórkowe, doskonale zmiękcza i wygładza skórę. Ma działanie przeciwrodnikowe, przeciwzapalne i normalizujące. Jest jednym z niewielu olejów roślinnych, które nie powodują tworzenia zaskórników (comedo). Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil Marula, to rzeczywiste bogactwo, które przywędrowało do nas prosto z Afryki. To drzewo należące do rodziny Anacardiaceae. Nazywane "Drzewem Słoni", porasta w niektórych krajach afrykańskich. Daje pomarańczowe owoce o nieregularnych kształtach. Owoce te są gratką dla słoni, które nie zawahają się wyrywać drzewa aby do nich dotrzeć. Zawierają one nasiona otoczone twardą powłoką zewnętrzną, wewnątrz znajdują się 2 lub 3 migdały. Z jądra wydobywa się olej Marula, który jest tłoczeny metodą na zimno. Olej Marula jest bogaty w witaminę E, antyoxydanty, kwas Oleinowy. Szybko wchłania się przez skórę. Olej Marula jest jednym z najlepszych olejów Afryki do pielęgnacji skóry. Korzyści: działanie rewitalizujące i nawilżające, zmiękczające, łagodzące, odżywcze i zmiękczające (leczy skórę suchą, łagodzi podrażnienia i redukuje zaczerwienienia, przywraca ochronną barierę skóry), zapobiega i redukuje powstawanie zmarszczek, rozjaśnia cerę, niweluje brunatne plamy, wspiera zwalczanie cellulitu, zapobiega i redukuje rozstępy, poprawia krążenie, przynosi blask i miękkość włosom, bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe i antyoxydanty. Centella Asiatica Extract Centella asiatica (L.) Urban - Wąkrotka Azjatycka (synonimy: Hydrocotyle asiatica L., Hydrocotyle repanda Pers., Gotu kola) to roślina z rodziny baldaszkowatych Umbelliferae. Zawiera Saponiny Trójterpenowe, związki Kumarynowe, Glikozydy Fenolowe, Asjatykozydy, kwas Asjatowy (asiatic acid), kwas Madekassiowy, kwasy Fenolowe, Fitosterole, witaminy, Poliiny, Alkaloidy (hydrokotylina), Gorycz Walarynę (welarynę), kwas Glutaminowy, Serynę, Alaninę. Wyciągi z rośliny działają silnie antyseptycznie, przeciwzapalnie i pojędrniająco. Stymuluje Fibroblasty (komórki tkanki łącznej wytwarzające włókienka białkowe budujące tkankę, np. w skórze) do syntezy Kolagenu i Elastyny. Wzmagają syntezę kwasu hialuronowego. Roślina ma zdolnośc modyfikowania struktury skóry i warstwy podskórnej. Przyśpiesza gojenie ran, zmienia strukturę blizn, dzięki czemu można je wygładzić i zmniejszyć ich przebarwienie. Wąkrotka (Centella) zapobiega i hamuje powstawanie zmarszczek. Hamuje rozwój cellulitis. Wąkrotka wygładza skórę i poprawia jej nawodnienie. Aloe Ferox Leaf Extract Ferox pomaga zwiększyć naturalny poziom wilgotności skóry a także przyczynia się do zmniejszenia stanu zapalnego. Jest również skutecznym środkiem przeciwzmarszczkowym, ponieważ zwiększa związki rozpuszczalne Kolagenu i regeneruje komórki, działa kojąco i wzmacniająco na skórę. Aloe Ferox rośnie w jednej z prowincji w Afryce Południowej i nigdzie indziej na świecie! Istnieje ponad 100 gatunków Aloesu w RPA, ale Aloe Ferox jest tą, która została wykorzystana przez rdzenną ludność na długo przed przybyciem Europejczyków do Cape Province. Aloe Ferox jest jedną z najlepszych naturalnych środków na różne choroby skórne. Strumienie świadectw codziennie to potwierdzają, wdzięczni za wyleczenie m.inn. nowotworów skóry, oparzeń, egzem czy łuszczycy. Aloes jest wymieniony w Biblii jako zioło lecznicze i wiadomo, że starożytni Mezopotamii używali sok z Aloesu na problemy skórne. Jedeną z najpiękniejszych rzeczy na temat Aloesu Ferox jest to, że są zbierane na czystych terenach w jego naturalnym stanie. Dzięki temu, że rośliny nie zostały poddane działaniu pestycydów, nawozów i żadnych dodatków chemicznych są absolutnie czyste i produkowane metodami ekologicznymi. Nagietek lekarski (Calendula Officinalis Flower Extract), w kosmetyce naturalnej niezwykle pomocne są extrakty nagietkowe do pielęgnacji cery wrażliwej, skłonnej do podrażnień, zaczerwienień, a także skóry szorstkiej i spękanej. Extrakty nagietkowe działają łagodząco i stanowią ochronę przed niesprzyjającymi warunkami atmosferycznymi. Jest często wykorzystywany w kremach przeznaczonych do pielęgnacji skóry twarzy i ciała, może być stosowany przy trądziku młodzieńczym. Ponadto wspomaga regenerację skóry skłonnej do infekcji i zaczerwienień. Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract Marchew zawiera duże ilości witamin i mikroelementów, jej najcenniejszym składnikiem jest jednak beta-karoten, czyli prowitamina A. Jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu – odpiera ataki bakterii i wirusów. Marchew zawiera beta-karoten przeciwko przedwczesnemu starzeniu się skory. Extrakt z Marchewki to naturalna skarbnica cennych wartości odżywczych, której nie sposób przecenić. Poza dużymi ilościami beta-karotenu, czyli prowitaminy A, warzywo to bogate jest także w witaminy B1, B2, PP, K i C. Wszystkim dbającym o urodę i sylwetkę marchew dostarcza ważnych związków mineralnych, takich jak wapń, żelazo, fosfor, miedź, cynk, molibden, magnez, jod oraz potas – to im właśnie zawdzięczmy jędrne ciało, piękną cerę i karnację skóry oraz zdrowe i mocne włosy i paznokcie. Flawonoidy zawarte w marchwi nie tylko zwalczają wolne rodniki, powodujące przedwczesne starzenie się organizmu, lecz także działają przeciwskurczowo na naczynia krwionośne. Tokoferol Oil (Glycine Soja i tokoferol) ogromny antyoxydant, chroni błony komórkowe i inne ważne struktury komórki przed oxydacją, przyczyną uszkodzenia skóry, która jest wywołana przez wolne rodniki. Nawilża i zapobiega utracie wody przez skórę. Witamina E jest już od dawna uważana za najważniejszy olej rozpuszczalny o działaniu przeciwzmarszczkowym. Rozmaryn (Rosmarinus Officinalis Leaf Extract) działa pobudzająco na układ nerwowy i krwionośny (pobudza krążenie krwi). Znajduje zastosowanie jako środek rozkurczający, bakteriobójczy i wirusobójczy. Rozmaryn stosowany zewnętrznie pobudza krążenie krwi w skórze, działa orzeźwiająco, ściągająco, tonizująco i przeciwzapalnie.
 

Opinie (0)

 
Skomentuj

UWAGA: Komentarze łamiące regulamin (obraźliwe, oczerniające, podające nieprawdziwe informacje, podszywające się za administratora OW, z jednego IP pod różnymi nickami itp.) będą usuwane, a IP takich osób blokowane na zawsze.




Ostatnie opinie o innych pretendentach w rankingu Najlepsze Oleje Roślinne
  • Veronika, 16 sierpnia 2010

    Opinia o SWAZI SECRETS Olej Marula 50ml

    hello, my name is Veronika, and I´m interested in the Marula oil, where is it possible to ...

Nie wiesz jaki produkt jest najlepszy? Odszukaj kategorię i ranking lub wpisz w wyszukiwarkę co Cię interesuje.
Sprawdź jego pozycję w rankingu lub zaproponuj własny i poproś znajomych o ich opinie, aby Twój wybór był w 100% trafny.
Oceniaj, recenzuj produkty i rankingi wraz ze znajomymi! Pomóż innym podjąć decyzję.
Do góry